Budapestről valameddig Ázsiába

2016. július 07. 05:12 - Powerpill

30. nap - Novoszibirszkből Tomszkba

Tomszk - 2016.07.06

Ma vagyok pont egy hónapja úton, csak a megemlítés végett. Megintcsak egy olyan nap jött, amikor gyakorlatilag végig utaztunk, bár most vonat helyett buszra szálltunk.

Miután reggel Lalát felébresztette a házigazda enyhén mentálisan deficites macskája egy fasza lábújj-harapással, tudtuk, hogy jól fog indulni a nap. Olyan 10-ig tudtunk lustálkodni, ami nagy szám, de aztán hívtuk az Übert és irány a buszállomás, mert bár hiába volt jegyünk már a tomszki buszra, itt a csomagért is jegyet kell váltani, amit tegnap elfelejtettünk, így jöhetett egy újabb fasza sorbanállás. a légkoni a buszon viszont kárpótolt mindenért. Valami elképesztő meleg van itt most, igaz nem 40 fok, de a 30 is úgy érződik, mintha szaunában lennénk.

Az út azért jóval izgalmasabb volt, mint a vonat, hisz, kétszer is sikerült majdnem valami hülye miatt satuféket nyomnia a busznak. A kilátás viszont itt sem volt érdekesebb: fa, fa, fa, mező, fa, de gondoskodtak róla, hogy csak ezt élvezhessem, mert a buszon marha hangosan mutattak egész úton valami orosz propaganda-komédia sorozatot (amikor a szereplők éppen egy Krím-félsziget térkép előtt diskuráltak azért elég megmosolyogtató volt). Legalább végig tudtam hallgatni a fél Opeth diszkográfiát.

Közel 5 órás volt az út, ami igazából 6, mivel vesztettünk egy órát, hisz Tomszk már egy másik időzóna, szóval delután 5 után sikerült befutnunk, és végre megebédelnünk. A nap így el is ment, de amiatt, hogy fogalmam sem volt, hogy a vonatok moszkvai idő szerint közlekednek az egész országban, lett jópá erxtra óránk holnap a városban, amit sétálással tölthetünk, ezért nem is nagyon törtük magunkat, hogy ma lássunk valamit. Találkoztunk a lánnyal, akinél ma lakni fogunk, majd miután megérkeztünk hozzá, rengeteget beszélgettünk az itteni életről, de ő is csak azokat mondta, amiket az eddigi vendéglátóink, szóval ezeket most nem írnám le, csak annyit, hogy neki a PHD-jét akadályozta meg a diktatúra. Mivel nem a Vlad apjuk által fontosnak tartott kérdéskörből akarta megírni a tanulmányát, így el sem engedték azt kezdeni. Számunkra ez annyira felfoghatatlan (még). Azért jó lenne egyszer valami putyinista fiatalnál is couch surfölni, hogy meghallgassam az agymosott oldalt is.

Mivel írni nem tudok miről, ezzel a "gyönyörű" emlékművel búcsuzom:

wp_20160706_14_49_40_pro.jpg

Holnap turistáskodás, aztán este irány Krasznojarszk

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://foldonvizen.blog.hu/api/trackback/id/tr288871612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Budapestről valameddig Ázsiába
süti beállítások módosítása