Budapestről valameddig Ázsiába

2016. június 29. 16:10 - Powerpill

22. nap - A torma vodka

Kazan - 2016.06.28

Mivel a mai nap semmi érdekeset nem hozott, gondoltam megosztom a házi torma vodka receptjét, amit errefelé nagyon szeretnek a népek, és tényleg egy jó kis ital.

Fog az ember frissen kiásott tormát, amit megpucol, és felkockáz apró kockákra (darálni nem jó). Beledobjuk egy dunsztos üvegbe, amiből akkorát válasszunk, hogy a torma kb egynegyedéig töltse meg. Vegyünk valami szagtalan vodkát (azért kell minél szagtalanabb, mert az ital egyik legfontosabb élvezeti értéke a torma illata), de szerintem visszahigított tisztaszesz is jó, és töltsük fel vele az üveget teljesen. Lezárjuk, és bedobjuk egy napfénytől védett helyre 7-10 napra. Többre nem szabad, mert megkeseredik. Ezután elővesszük, leszűrjük, és kiveszünk belőle egy kis pohárnyit, amit felmelegítünk. Ebbe a felmelegített cuccba elkeverünk 2-3 evőkanál (ez kb 2 literre véve) mézet és visszaöntjük a többihez. Ezután már ihatjuk is, de csak módjával, mert jó kis húsvéti felböfögésünk lesz már 1 feles után is.

Hogy azért a nap margójára is kerüljön valami, csak annyi történt, hogy tegnap este rájöttünk, hogy Nyizsnyijből Kazanba eljutni nem is olyan könyű, bár egyenes az út addig és sínek is mennek. Fogtuk tehát magunkat és a BlablaCar-on választottunk egy sofőrt, aki elég olcsón megcsinálta az utat, délre ígérte magát hozzánk és 5 óra alatt a távot. Ehhez képest megérkezett délután 3-kor egy tetőig megpakolt Ladával, amiben még egy macska is ugrált, így hátizsákunkat az ölünkben tartva tettük meg az 5 órásnak hitt távott majdnem 7 óra alatt. Az úton volt halálos baleset előttünk, hajtottunk olyan kátyúba, hogy kijönni is alig bírtunk belőle, és a srác sem tudott annyira vezetni, komolyan biztonságosabbnak éreztem volna, ha én vezetek, ami azért elég brutál.

Ezek ellenére megérkeztünk, elvittek a házig, ahol ma este laszunk egy nagyon aranyos párnál, akiknek van egy akkora macskája, mint egy németjuhász. Attól félek, ha rám ugrik este alvás közben, nem kelek fel reggel. Ha mégis, akkor...

...Holnap felfedezzük a város, este meg irány már a Transz-Szibériaival Yekaterinburgba.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://foldonvizen.blog.hu/api/trackback/id/tr508854620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Budapestről valameddig Ázsiába
süti beállítások módosítása