Budapestről valameddig Ázsiába

2016. június 10. 17:17 - Powerpill

4. nap - Vilnius nem kicsi

Vilnius - 2016.06.10

 

A tegnapi bejegyzésemben írtam, hogy milyen nagy Vilnius történelmi városrésze. Hát, azért annyira nem nagy, csak tegnap éhgyomorra tűnt annak, de ha az ember mindent látni akar egy nap alatt, azért fárasztó tud lenni. Ami még nagyon embert próbáló, hogy folyamatosan a lábunk elé kell nézni, mert az utak, főleg a járdák tényleg szarok és keskenyek, ráadásul a bicikliutak mindenhol fel vannak festve, de ez itt azt jelentheti, hogy "mindenhol, csak itt ne biciklizz.!". Így fél szemmel az úton, fél szemmel a magasban kell nézelődni, közben vigyázni, nekünk ne jöjjön egy bringás. Az autósok meglepően kultúráltan viselkednek, az eddigi szovjet tapasztalataim alapján, ez már inkább Nyugat Európa.

Amúgy a belváros tényleg nagyon szép, tegnap nem hallucináltam. Amit sajnálok, hogy tegnap este nem lőttem több képet, hisz ma fostos felhős idő volt, míg tegnap este 9-kor ideális fények világították meg a házakat. Még korán van, de egyenlőre nem látom esélyét, hogy be tudok gyalogolni megint a városba, ha kisütne a nap. Minimum 15km van a lábamban, ami 2 egész napos buszozás után eléggé sokkolta a .

Nem fosom viszont tovább a szót, mert nincs mire, jöjjön inkább pár kép (tényleg csak pár, mert a gépen, amit magammal hoztam, egy kép kb 3 perces munka, mire idekerül):

dsc00905.jpg

Belvárosi utcakép

dsc00920.jpg

A városfal egy megmaradt, vagy újjáépített szakaszon a bástyával

dsc00925.jpg

Szent Anna templom

dsc00935.jpg

A modern város a háttérben

dsc00936.jpg

A Gediminas torony

dsc00953.jpg

Az elnöki palota. Sajnos a kerti része most be volt zárva, így kénytelen leszek visszajönni.

dsc00958.jpg

Újabb utcakép, az elmaradhatatlan turista bódékkal.

dsc00959.jpg

Városháza, előtte tűzoltónappal. Az utóbbit nem akartam nagyon megörökíteni, főleg, hogy leginkább emberek hátait lehett volna a fotókon látni

dsc00962.jpg

Szent Kazimir templom, egy esküvővel. Itt kell megjegyeznem, hogy a csajok itt is nagyon jók.

Holnap irány Kaunas.

Címkék: Litvánia Vilnius
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://foldonvizen.blog.hu/api/trackback/id/tr698797990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Budapestről valameddig Ázsiába
süti beállítások módosítása