Budapestről valameddig Ázsiába

2016. június 24. 22:21 - Powerpill

17. nap - Pozitív csalódás

Moszkva - 2016.06.23

Reggel fürdetlenül, kialvatlanul összekapartuk magunkat és elindultunk a vasútállomásra, hogy elkapjuk a Sapsan nevű  moszkvai gyorsat. Itt a gyors tényleg gyors és így néz ki:

wp_20160623_12_53_29_pro.jpg

Röpke 4 óra alatt megtettük a távot, ami nem volt a legizgalmasabb, főleg, hogy az internetért fizetni kellett, és  miután végigcsináltam a négymillió lépésből álló fizetési procedúrát, nem volt hajlandó elfogadni a kártyámat, még jobbá tette az utat.

Moszkvába megérkezvén, rögtön az az érzés fogott el, hogy engem anno átbasztak, amikor azt mondták, hogy egy koszos, büdös nagyváros az egész, ahol semmi az égvilágon nincs. Hát aki ezt mondja, az jöjjön el ide és lássa meg a saját szemével, hogy ez nem egy szar hely. Kb 4 kilométert kellett gyalogolnunk az állomás és a szállásunk között, de pár dolgot rögtön megláttam. Először is, a város tiszta. Semmivel sem koszosabb, mint bármelyik európai város, Budapest meg hát... inkább hagyjuk. Még csikket sem láttam sokat eldobva, pedig itt tényleg mindenki dohányzik. Szentpéterváron a homlokzatok a sok szmogtól beszürkültek, itt ennek nem nagyon láttam nyomát a belvárosban (ami nem kicsi).

moscow_27.jpg

Becsekkoltunk a hostelbe, ahol a szállást foglaltuk (http://hostel-comeandgo.ru/en/), ami egy szockó ház pincéjében van, de a szentpétervári helyünknél utcahosszal jobb, ráadásul közel a központ központjához. Ezután sokat már nem akartunk látni, így kitláltam, hogy nézzünk meg valami kommunista műremeket, szóval elindultunk a Pobedy parkba.

Erről azt kell tudni, hogy a második világhábórú győzelmére húzták fel, és akkora mint a városliget. Moszkvában amúgy is minden kurva nagy, de ez tényleg monumentális. Próbálok berakni egy képet, de ez nem fogja visszaadni a mérteket.

dsc01374.jpg

Ezt, és a környező blokkokat körbegyalogolva, gyorsan ránk is köszöntött az este és ideje volt hazaindulni. Úgy voltunk vele, hogy egy metrómegálló nem táv, és lesétáljuk a következőig, addig is látunk valamit. Hát itt a is táv. A metrómegállók nagyon messze vannak egymástól, hiába van 13 vonal (a 14.-et most építik), simán elődordulhat, hogy az ember gyalogol vagy fél órát, míg a legközelebbihez elér. Nekünk is ennyi kellett kb, és onnan még egy háromnegyed óra haza, pedig a térképen csak a szomszédban lakunk. Ezt meg kell szokni az elkövetkező két napban.

moscow_17.jpg

moscow_22.jpg

Holnap jön a Kreml és a Vörös tér.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://foldonvizen.blog.hu/api/trackback/id/tr98838058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Budapestről valameddig Ázsiába
süti beállítások módosítása