Budapestről valameddig Ázsiába

2016. június 26. 22:31 - Powerpill

19. nap - Amikor a dolgok elromlanak

Moszkva - 2016.06.25

Hogy mennyire fasza volt 10-ig aludni! Mivel a hostel az alagsorban van, teljes sötét lévén, nem kelt fel a verőfényes napsütés reggel 6-kor. Mondjuk ez holnap, amikor 5-kor akarok kelni, lehet már nem lesz ennyire pozitív. Sebaj, ma pihenőnap volt, nem érdekelt semmi.

Egyetlen programom volt, meglátogatni az öreg Iljicset. Mint kiderült, ez nem volt ma sem lehetséges, mert csak 3 órát tartott fogadóórát, és a sor olyan hosszú, hogy simán lehet, hogy az ember beáll nyitáskor, és mire sorra kerülne, már be sem jut, mert szegénynek pihennie kell. Hát ez maradt a következő alkalomra, de nem bánkódtam, láttam múmiát eleget a Hermitázsban.

Kevésbé sikeres Leninezésünk után sétáltunk egy nagyot a Kreml melletti kertben, ami tegnap zárva volt, utána meglátogattuk a Vörös Október édességgyárat, ami mára egy bombajó hipszter étterem és kávézó negyeddé alakult át. Ezután az új Tretyakov galléria melletti parkban töltöttünk el 1-2 órát és szépen lassan megindultunk haza, gondoltuk, kicsit lazulunk, aztán elmegyünk vacsorázni, és így ér véget egy jó pihenőnap.

moscow_143.jpg

moscow_146.jpg

moscow_153.jpg

moscow_164.jpg

Hát kurvára nem így ért véget, mert otthon látom, hogy a cipőm teljesen megadta magát, kb leesett a talpa. Ez este 7-kor csupa öröm és boldogság, mondanom sem kell. Barátnőm épp a zuhany alatt volt, így őt hátrahagyva elrohantam egy közeli bevásárlóközpontba. Az eddigi legolcsóbb napból így lett a legdrágább nap, mert bizony egy jó cipőnek itt is elkérik nagyon az árát. Meg sem akarom nézni, hogy otthon olcsóbb-e vagy drágább ez a szar.

Sík idegesen hazaérek, és mondom, menjünk el kajálni valamit. A közelben volt egy nagyon jó és viszonylag olcsó pizzéria, ahol gyorsan kirendeltem egy korsó sört, meg még egyet, megettük az tényleg fenséges kaját, ekkor jött a hidegzuhany, hogy a két söröm drágább volt mint a számla többi része. Finnországban volt szerencsém 10 eurós korsó árhoz, de itt ezt nem vártam. Gyorsan haza is mentünk, ideje volt befejezni ezt a kurva szar napot mielőtt csődbe jutok.

Ettől függetlenül nagyon megszerettem Moszkvát, iszonyat jó város, csak a méretek vannak egy másik dimenzióban, meg a forgalom. Szerintem egy látogatást megér, bár sok látnivaló nincsen, de az atmoszféra kiváló, simán ráver a legtöbb európai nagyvárosra. Virágos sétálóutcák, kiülős helyek mindenhol, és (igaz csak a belvárosban voltunk) tisztaság. Tőlük is lehetne tanulni.

Holnap irány Suzdal és Vladimir, így megkezdjük utunkat Szibéria felé.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://foldonvizen.blog.hu/api/trackback/id/tr968846112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Budapestről valameddig Ázsiába
süti beállítások módosítása